EM fälttävlan

Det är ju EM i fälttävlan nu i helgen. Har suttit och halvglott lite under dagen.. Verkligen super fina hästar! Är imponerad av både ryttare och hästar. Så mycket arbete dem har lagt ner för att komma hela vägen dit. Dressyren måste sitta till 100% även hoppningen. Själv tycker jag sisodär om fälttävlan som sport då det sliter sjukt mycket på hästarna att hoppa hinder närmare 2m i nerförsbacke då dem kan snubbla till och skada sig ganska så ordentligt. Och så är dem flesta hindrerna fasta med så kommer hästen fel så kan dem skada sig även då. Men det är ändå chokernade vilket bra samspel häst och ryttre har! Hästen litar på ryttaren fullt ut occh hoppar det som styrs på. Hästarna har full kondition och är fullt musklade! Mums på dem hästarna ;) 
 
Har även hört att sverige har fortsatt silverplats och kan ta hem ett guld? Hoppas på det bästa nu då. :) 
 
 
 
Foto:Svenska Ridsportsförbundet
 
 

idag

Idag har jag nog igentligen inte gjort så värst mycket. Sov ut till ungefär 11,sen gick jag ut o mockade m.m i stallet. Pappa håller på att bygga vindskydd till fåren så det har jag hjälpt till lite med också. Nu ikväll borstade jag och friserade Ellie ett bra tag. Eftersomn det regnat idag var hon ganska smutsig så det behövdes. Hon fick tuvärr vila idag, även ifall jag var jätte ridsugen,eftersom mamma målade på huset intill paddocken och hade tagit fram ställning och allt, hmm..  men jaja,får se om jag följer med till ullared imorgon, för mina föräldrar skulle tydligen dit.. Eller så skriver jag bara en lista,sånt som märks.
För övrigt ska jag nu ligga här i sängen och deppa sönder efter att ha kollat på pretty little liars sista avsnitt,nu måste jag vänta i månader efter nästa.. haha är ju lite grann besatt.. 
 
 
Dålig bild som jag tog innan friseringen o borstningen, det behövdes! ;)
 
 
 
 

Lång skogsrunda

 
Min kompis Ronja kom hem ifrån sitt gymnasium igår. Så tvingade med henne på en lång skogsrunda idag! Flip var otroligt pigg och lite tittig eftersom att han inte riktigt känner till skogarna här. Men det gick bra ändå. Vi skrittade för det mesta eftersom att jag inte riktigt känner Flip så bra än. Men vi travade även lite och så med.. Och idag kom även Flips förra ägare för att skriva kontrakt och titta lite på stallet och så. Så nu är han vår! Är så glad att jag har honom, fina Flip.
 
 

Bästa!

1 år gammal bild, men oj så mycket kärlek!
 
 
 
 

Kelly

Okej då kör vi! 
 
Kelly var min allra första smått egna ponny kan man väll säga. När jag fyllde tolv år fick jag en klassik tavla på henne och mina föräldrar sa att jag fått henne på foder. Kelly var en b-ponny född 1999 har jag för mig,och hon bodde ju då på ridskolan jag red på. Jag fick ha henne som "min egna" torsdag,fredag,lördag och söndag och detta var jag ju as glad för,haha. Jag red henne alltid. Hon var liksom en så häst som man bara älskade,fast jag knappt vågade sadla henne i början för att jag var så rädd att hon skulle bita på mig eller klämma in mig i väggen. En typical ridskole häst måste jag nog säga,fast med massa livsglädje kvar. Det har nog alla hästar på den ridskolan,dom är liksom peppade till arbetet. På torsdagarna hopptränade jag med henne, jag tror jag ramlade av minst en gång varje hoppträning för att hon bara stannade så mycket. Men jag brydde mig knappt om det, jag hade ju faktiskt ridskolans bästa ponny på foder enligt mig.
 
 
Efter någon månad kanske kom vi ut på våran första riktiga lokala tävling tillsammans, den gick katastrof för övrigt och jag kommer ihåg att jag aldrig mer i hela livet ville hoptävla igen,haha tolvåringars beslut.. Såklart fick jag ju inte som jag ville utan vi kom ut på en hel del tävlingar faktiskt,till en början gick det väll med några stopp,men efter ca ett halvår så fick vi flyrt och hon stannade knappt aldrig med mig längre. Jag var ganska lång på Kelly,långa ben har jag alltid hafft, men det var absolut ingenting som vi störde oss på,och när jag kände att jag var för lång, så gav jag bort henne till en annan mindre ryttare. 90cm banor hoppade vi med lätthet,det kan hon npg fortfarande,bara man har så mycket tålamod som jag hade med henne. Hon har givit mig så mycket som jag aldrig hade klarat mig utan. Hade jag aldrig haft henne, hade jag aldrig kunnat klara av Ellie, för hon är svår. 
 
på bilden: Kelly och hennes dåvarande bästakompis Bell.
 
Hon var min egna lilla prinsessa Kelly,jag klippte alltid hennes pannlug sprikrak, och manen skulle vara jämt och fin överallt. På vintern tog jag alltid de finaste och tjockaste täckena till henne och det jag var mest facinerad över var att hon aldrig någonsin bitit mig,för det hade hon tydligen gjort på nästan alla, haha oooh. 
 
Slänger in några bilder på henne också. Ja jag var lång, men vi var lyckliga så länge det varade. Läser en blogg just nu där den ena tjeje har Kelly på foder precis som jag hade, och jag hoppas iallafall att dom kommer få en lika härlig tid som jag hade med henne, för hon är en riktig tjockis dröm. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Många bilder blev det,men what the hell?
 
 
 

relativt långt inlägg om kelly på G

Hej! blev så varm i hjärtat när jag såg en av kommentarerna igår om min förra foderponny Kelly,så hade tänkt att jag kunde skriva lite om henne i ett inlägg här. The more you know! 
 
Håll utkik!
 
 
 
 

True shit!

Seriöst det bästa jag har hört på länge!
 

Drömponnyn.

I måndags hämtade vi honom, Kulltorps Flip. Super fin är han! Allt klickade med en gång. Han var precis det jag sökte! Väldigt lyhörd och känslig för hjälper och super fin i dressyren. Såklart finns det lite att jobba med hos oss båda. Men vi kommer utvecklas tillsammans och bli bäst! Vi har lånat honom nu fram tills imorgon då kontraktet skrivs och han blir min på riktigt. Bara för att känna lite så att jag var helt 100 på att allt stämde och så att allt kändes bra. Och det gjorde det!
 
Flip är en Valack för 2003 av rasen Welsh. Har mestadels tävlat i hoppning pga ryttarens intresse, Men har kapacitet för dressyren. Vi hoppas på att vi kan komma ut på tävligsbanorna tillsammans till sommaren och njuta av tiden tillsammans! 
 
 
 Filmen i annonsen. 
 
 
 

candy crush it is!

I brist på annat att göra just nu spelas det candy crush,haha sa jag att jag inte hunnit blogga för att jag hafft fullt upp i mitt liv? hmm...
 
 
 
 

bloggen är igång igen!

hej där ute i sen-sommar vädret! Bloggen har,som ni såklart lagt märke till,inte blivit uppdaterad alls de senaste veckorna. Ändring på det! 
 
Lite saker har hänt under tiden det har varit tyst här.. Skolan har ju börjat nu. Sista året på högstadiet innan gymnasiet kommer och kräver mer ännu mer av en,blö på det,haha. Ellie och jag kämpar på,hon är finare än någonsin och just nu har vi ett riktigt flyt i ridningen,hoppas det kan fortsätta vara så! 
 
Vad har hänt idag då? Fredag igen och imorgon är det lördag. Skolan idag var som vanligt,hände inget extra nämnbart eller vad man ska säga. Efter skolan blev jag hämtad av mamma och kom hem tidigt,lyx! passade på att storstäda lite i stallet,älskar när det är rent och allt är iordning,känns liksom trevligare då. Kanske kan lägga upp en bild på resultaten sen?  efter det var jag med kaninerna och sedan red jag ett dressyr pass på Ellie. Hon vilade igår,så idag var hon taggad till 1000 och var super fin,iallafall tills det började spö regna och en massa fåglar flög upp ur majsfälten,då vlev hon lite tittig,men det var ju i sluten av ridpasset endå så detvar ingen större fara med det. 
 
Förlåt för ett grymt luddigt inlägg,men det var ju tvunget till att göras. Nu är vi på banan igen hoppas jag,så stay tuned! 
 
 
 
 
 
 
 
Slänger in en bild som jag tog på Ellie för några veckor sen,nu har jag dock tagit bort det fula luddet och pannbandet som gått sönder. Andra bilden är från idag efter ridpasset,hann aldrig hoppa hindrena då jag bestämde mig i sista sekund för att rida dressyr istället, så kan det gå!
 
 
 

Nu kör vi!

Nu börjar vi igen! Mycket har hänt, jag har bl.a. Skaffat en ny ponny, börjat skolan och sålt Spirit. Jag tänkte berätta mer om allt senare så håll utkik under kvällen!
 
 

Dålig uppdatering!

Hej, det har vart extremt dålig uppdatering dem senaste dagarna.. Men varken jag eller Carro har haft tid till att blogga.  Vi börjar snart ingen med regelbunden uppdatering! 
 

Stadsfesten.

Nu sitter vi här och väntar på att Ronja ska komma för att senare ikväll åka till stadsfesten tillsammans med några fler vänner. När Ronja har kommit tänkte vi göra något videoinlägg. Håll utkik på bloggen, för mer uppdatering kommer under dagen.
 
Ulrik ska uppträda på stadsfesten.
 
 
 

Ridit Paya!

Idag var jag så himla ridsugen, så jag frågade om jag kunde få rida Paya. Vilket gick bra. Så jag tränade lite dressyr, red mycket på volter och ställde och böjde för att få Paya lösgjord. Jag tränade även mycket tempoväxlingar och galopp . Vad jag har märkt av det jag har ridit Paya så är hon inte så stark i galoppen och vill gärna sakta av i hörnen, så det tränade vi även mycket på. Paya var väldigt duktig och gjorde det jag bad henne att göra. Sprit borstade jag bara av idag. Sedan fick han gå ut i hagen igen. 
 
Groda eller häst? 
 

hittade en mysbild

När jag och saga var ute och cyklade någon dag åkte vi förbi där en av hästarna jag red och tog hand om när jag var typ 10-11 år bor. Och det visade sig att hon fått ett föl, super sött va det också, tänk att ha ett föl, dom är verkligen gudomligt söta!
 
onödigt inlägg, men kolla bara på den.. ;)
 
 

träningen idag

Idag körde vi hårdträning jag och Ellie! igentligen var det inte riktigt det jag planerat, men hon var såhääär pigg idag,så var tvungen att blir av med lite av hennes energi. Jag la ut tre stycken bommar på ridbanan och travade/galopperade över dom i en liten bana. Det jag tränade mestadels på var att komma rakt på liksom, i mitten av bommen, för det tyckte jag att vi var lite dåliga på under hopprävlingen. Hon var duktig! Ganska tittig, mest för att hon var så pigg somsagt, men också för att rådjuren håll på att springa i majsfälten brevid,så det prasslade och höll på lite.
 
När vi hade ridit var hon relativt svettig så jag bestämde mig för att ta in ett par schabrak för tvättning, vilket jag behöver göra jätte mycket på sommaren nu eftersom dom blir svettiga och blöta bara efter ca 2 ridpass haha, men det är väll bra.. Säger man inte att svett är bara fettet som gråter eller något, hoppas det är sant, för hon har ju en liten mage fortfarande ;) Nu ska jag gå ut igen och fortsätta med mitt målande av kaninbur, och sen blir det en dusch!
 
trevlig kväll!
 
En 1år gammal bild sen någon tävling, hoppas verkligen bilderna ifrån helgens tävling kommer ut snart så man kan köpa lite nytt!
 
 

JH Collection.

Jag gillar många av sakerna ur den nya JH Collectionen samt så ogillar jag en del med. Jag tänkte visa vad jag ogillar/gillar i en liten Hiss och diss. 
 
Alla bilder är tagna från www.hooks.se
 
HISS
Ridbyxorna. Jag gillar det nere i benet så man slipper det jobbiga knäppet. Och jag tror även att det är mycket skönare utan knäppe när man tex har stövlar. Jag gillar också även själva designen men BIG NO till den fula plommonlila färgen. Men som tur var fanns det även andra färgval så det får bli en hiss endå. 
 
 
 

DISS
Melano Pilétröjan gillar jag inte. Jag tycker att trycket i nacken var extremt fult och oavsett vilken färg man än skulle valt så gör polyester tyget allt endå väldigt fult. Finns inte mycket mer att säga än att det blir en diss från min sida. 
 
HISS
Livorno Schabraken både allround och dressyr tyckte jag var väldigt snygga. Fint urval av färger samt så var det snyggt med lite större rutor. Sedan gillade jag trycket på sidan. Snyggt utan att vara för mycket, stilrent helt enkelt. En liten diss är att schabraken bara finns i storlek full, men vi får hoppas på att även mindre storlekar kommer. 
HISS
Vi får ju inte glömma bort hundarna! JH'c hundbädd gillade jag skarpt. Den gav ett litet lantigt och gammaldags intryck men samtidigt modernt. Och det verkar som om hundarna gillar den också. Så det blir en hiss.
 
 
 

Passar hunden

Hej! Förlåt för den extremt dåliga updaderingen idag, ska bättra mig! Nu under förmiddagen nu har jag passat våran ena hund Nelson, vilket är jätte skojjigt! kommer mer inlägg sen.. :)
 
Haha! så charmig bild, det kanske syns att vi badade förut? ;)
 
 
 

resultatet idag

Idag var Ellie förvånadsvärt nog jätte duktig. Satte på hennes flugluva över tränset, och oj vilken tur det var! Flugorna var verkligen överallt runt oss, dog typ. Tränade mycket serpentin bågar och övergångar med henne och sen körde vi mycket gallopp också. I början var hon rätt så stel men sen släppte hon efter fint i båda sidorna. Känns verkligen som om hon är i toppform just nu,hoppas att vi kan hålla oss ifrån skador och sånt där. Efter ridpasset svampade jag av henne ordentligt som vanligt och sen gick jag in, inte mer komplicerat än så,haha. vad gör jag nu då? Sitter här och planerar lite inför helgen och kollar samtidigt på ett till avsnitt av pll, jaja ha en fortsatt trevlig kväll!
 
 
En bild som är tagen för några veckor sen,lägg märka till hennes tjocka mage,haha!
 
 
 
 

Inkörning

Jag och min stallkompis Ronja har som ett litet projekt att köra in hennes welsh cob, Paya. Tidigare har vi hjälpts åt lite att tömköra och även så har Paya släpat lite plankor och dyl samt gått med två trä pinnar som skaklar. Vi har inte haft någon sele utan har byggt ihop en egen med hjälp av en tolksele och en tömkörningsgjord. Kreativa som vi är, haha, Men idag kom selen som Ronja hade köpt av en på hästnet som skulle vara komplett. Men det fattades både däckelgjord och bukgjord, så där sprack det.. Nu måste vi ut och leta igen! 
 
Paya är verkligen är kör häst! Jag tror aldrig jag har sett henne så glad innan som när hon fick släpa lite grejer på banan. Haha, jag tror att hon tycker det är roligt med lite omväxling. Hon är också väldigt lung och har inte reagreat på något vi har gjort. Vi har även kört i skogen lite också och allt har gått toppen! Nu saknas bara vagnen! Och gjordarna då förståss.. Jag kommer fortsätta att skriva om hur det går med inkörningen och hur hon utvecklas samt vilka problem vi kommer att stöta på. Hennes ägare kommer att ta med henne till Ingelstorps gymnasiet när skolan börjar så målet är ju att hon ska vara inkörd tills det.. Vilket jag tror är ett lite för tight mål, med det är bara att kämpa på! 
Söt hästar, Piraya alias Paya till höger.
 
 
 
 
 

Katten <3 soffan

Haha tänkte bara slänga in ett litet snabbinlägg nu innan jag går ut och rider. Min katt Tussan har blivit helt besatt av soffan jag fick in på mitt rum häromdagen, lämnar den typ aldrig, sötisen!
 
 
 
 
 
 

idag

hej! kom in för ett tag sen efter att ha varit ute i det varma vädret, mysigt var det! idag ska jag rida ett dressyr pass på Ellie i paddocken, och jag tror också att jag ska skritta ut den där rundan jag pratade om förut, för det hann jag inte med igår. Är jätte sugen på att få någon uppstallad hit, får se om jag kan hitta någon frivillig, haha! Nämen är värkligen sugen på det, skulle vara så roligt att ha någon som man kunde rida ut med osv liksom. Jag rider ju med min syster ibland, men hon rider inte ut så ofta alls, och eftersom hon jobbar så hinner vi nästan aldrig ridaa tillsammans. Jaja vi får se vad som händer mer idag, kommer updatera mer under dagen. Hörs sen!
 
 
 
En knasig bild med svart kant som envist nog inte vill försvinna, haha!
 
 
 

Låt tips

Jag tänkte tipsa om några bra låtar som jag har lyssnat/lyssnar på mycket i sommar. 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 

hästarna på gården

Hej! nu när vi har bloggat här ett tag tänkte jag att det var dags för er att få veta vilka hästar som bor i vårat stall,så jag kan börja nämna dom litegrann och sådär. Ellie känner ni ju redan till såklart,men sen bor det ju just nu två andra hästar här hemma som är min storasysters,så jag tänkte bara förklara lite smått vilka dom är.
 
 
 
 
Carmen: Hästen ni ser på bilderna ovan heter då carmen. Carmen kom till oss i höstas,men innan det har min syster Louise hjälpt till att rida in henne där hon bodde förut. Sen när Carmen blev till salu köpte då Louise henne. Carmen är fyra år gammal iår,fast det märks inte als då hon verkligen är den coolaste och lugnaste hästen jag någonsin mött. häromdagen när vi skulle ta in dom hade hennes täckes-remm kommit på sniskan och hon hade trasslat in sig med benet i den, men ändå stod hon snällt och väntade på att vi skulle komma och ta in henne, sedan traskade hon på som om ingenting hade hänt och hon lät oss fixa till problemet. Svin cool! Det enda lilla problemet vi har med henne egentligen är väll att hon sparkar något förbaskat i boxen när hon blir uttråkad eller när hon brunstar, men det är någonting vi både kan leva med och motarbeta, men om det är någon som har liknande problem så kanske vi kan slå våra kloka huvuden ihop och lista ut hur vi ska ta hand om situatíonen,vad vet jag? :)
 

Kyklop: Kyklop är den enda killen i stallet, och som det flesta killar är han en liten tjejtjusare. Så fort han försvinner ur hagen blir flickorna oroliga och står oftast i närheten av grinden och vänta på honom. Han är en val f.-02 och min syster Louise tävlar honom i dressyr upp till msv. En speciell sak med honom är att han bara har ett öga, så på vänstersidan är han blind. Eftersom kyklis (som han kallas) var en aktiv hingst tills han var ungefär 6år så får han inte gå med tjejer, utan går just nu ensam då vi inte har någon annan kille i stallet. Faktiskt så går alla våra hästar i egna hagar, däremot ser dom alltid varandra och lever som en flock på ett ungefär endå.
 
Ja detta var då de två andra hästarna i stallet, har ni några frågor, fråga på, jag gör alltid mitt bästa på att svara!
 
 
 

Min åsikt om markträning.

Jag tycker att arbetet man gör ifrån marken med hästen är mycket viktigt. Ledarskap, tillit och lek med mera.. När jag tex köper en ny häst. Så ska alltid arbetet ifrån marken sitta innan jag senare hoppar upp på ryggen. Respekterar inte hästen mig ifrån marken är risken liten att den kommer att göra det ifrån ryggen. Och bara problem och missförstånd mellan häst och ryttare uppstår. Inann jag sätter mig upp på en häst ska hästen se mig som deras ledare och vän.  När allt det sitter och hästen litar på mig börjar jag sedan arbetet ifrån ryggen som då inte brukar bli några större problem. Såklart att man stöter på problem innom ridnigen med, annars hade ju själva ridsporten blivit ganska så tråkigt. Men har man ett bra band mellan häst och ryttare brukar det oftast bli LÄTTARE, men jag har aldrig sagt att resan kommer bli enkel ;). Jag är själv ganska intresserad av dressyr och då är samspelet mellan häst och ryttare no 1! Dressyr är som en dans kan man säga. Förstår man inte varandra kan man lätt snubbla varandra på tårna. Men det är väl den perfekta dansen alla ryttare strävar efter oavsett vilken gren innom ridningen man håller på med, right? 
 
 
 
 
 
 

vad händer?

Planerade att gå ut och sola,men då försvann solen,som i ett tecken på att jag ska förbli blek hela sommaren ut, så nu har jag gått till stallet för att fixa lite här inne istället. Får väll se vad jag hittar på idag med Ellie,ska eventuellt skritta ut henne på en väg jag hittade för några dagar sen,eller så går jag bara lite med henne för att motverka världshistorians största träningsvärk,men det är sånt man märker. Kaninmaten tog slut idag med (ja,jag har kaniner,haha!) så det ska vi nog åka och köpa lite senare ikväll,får se om jag följer med eller inte. 
 
 
bilden: Ellie för ca 1 och ett halvt år sen i ett vårig ler-hage med sin gamla kompis Ella,sötfis!
 
 

Kärlek!

 
 

högst upp på önskellistan

Fyller år snart,och sitter just nu och drömmer mig bort i hästutrustningens värld,ge mig!
 
 
 
vanlig hederlig ridväst,min börjar bli alldeles för kort nu tuvärr,så skulle behöva en ny.
pike tröjor,mums!
 
'
Design by LO
 
En GPA hjälm,tänk så bra nu på sommaren så man slipper svettas sönder efter ett ridpass!
 
Sist men inte minst,free jump stigbyglar,både säkra och snygga!
 
 
Får väll se vad jag får,men allt dettaa går ju på några tusenlappar så det blir nog lite svårt,men man kan ju alltid drömma..? 
 
 

Måndag

Idag har jag absolut inga planer för dagen, man får ta den som den kommer helt enkelt. Solen skiner och livet är på topp! Funderar på att gå ut och sola en stund.. Får se vad som händer. Tänkte iallafall dra till stallet senare ikväll när det inte är lika varmt och gå ut och gå en sväng med Spirit. Jag har sånt jäkla ridsug nu eftersom att jag inte har kunnat rida på så länge pga Spirits ''Skada''. Om ni vill att jag ska berätta mer vad som har hänt så kan ni ju kommentera. Eftersom att det är en väldigt lång historia så tänker jag inte skriva om någon inte är intresserad av att läsa. Men han är nu ute på annons och jag önskar honom det bästa. Eftersom att vi har byggt upp ett sånt starkt band på så kort tid är det väldigt jobbigt för mig att sälja honom. Men det är just nu d et bästa för oss båda..
Mer uppdate kommer senare idag så håll utkik ;) 

 
 
 

planer

Imorgon ska jag vara nyttig! Jag ska gå upp i lagom tid för att sedan laga bananpannkakor för första gången,och efter det ska jag ut och jogga. Mamma och pappa ska troligtvis till Ullared imorgon så då har jag hela köket för mig själv och kan mixtra och dona hur mycket jag vill,vilket är skönt. Saga och jag ska nog försöka träffas någon gång nu under veckan och fixa med  lite filmer osv så vi kan lära oss att dela med oss på bloggen av det också,skojjigt! Vad händer annars då? kollar just nu på pll,vilket är gudomligt spännande,haha! 
 
slänger in ett recept på bananpannkakor om någon fick lika mycket insperation som jag..:
 
1 stor banan

2 ägg

1 nypa salt

 Mosa bananen. Vispa i ett ägg i taget och rör ner saltet. Hetta upp en stekpanna och stek varje pannkaka för sig i smör. Ät pannkakan tillsammans med turkisk yoghurt och goda bär!

receptet hittade jag på www.femme.se

 
Blö vad jag blev sugen nu..men det får vänta!
 
 

 

Ögonblicksbilder.

- Du ser alldeles förlång ut på din ponny!
'' Men det var bara en ögonblicksbild, jag skulle faktiskt korta lädrerna mer sen..''
 
Eller:
 
- Ta inte din häst så hårt i munnen! Man ser ju hur den gapar av smärta..
''Men det var bara en ögonblicksbild, han brukar faktiskt inte göra så.''
 
'' Det var bara en ögonblicksbild '' Det är seriöst något vi hästmänniskor möts av varje dag! Något vi ryttare oftast skyller på när dem i själva värket VET att det dem gjorde var fel. Det är sällan man skyller på ögonblicksbilder när man är snäll och trevlig mot sin häst. En bild när hästen ser välmående ut helt enkelt. Nej det var bara en ögonblicksbild för igentligen så brukar han vara sur.. Nej. Men det är ju så vi hästmänniskor är, man vet alltid bäst själv. Att ta råd och kritik ifrån andra människor det är ju rena skammen! Ingen kan ju såklart veta något om din häst som inte du vet.. och inte heller veta hur då ska rida den för det vet man ju bäst själv. Och utrustning ska vi inte ens tala om! För hade det vart något fel hade ju din tränare sagt det innan.
 
Visst man kan inte dömma allt ifrån en bild. Hur du ska rida din häst kan man inte dömma utifrån en bild. Inte heller vilket bett din häst passar bäst med. Det är något man måste testa sig fram med. För att kunna testa olika saker och få ett bättre samspel med sin häst måste man kunna ta kritik av andra. Ingen vet allt om hästar. Men om man hjälp åt så kan man lära sig mycket.
 
Men det däremot man KAN dömma ifrån en bild är det är när hästen har ont eller inte mår bra. Då kan man inte skylla på att ''det var bara en ögonblicksbild'' för sånt kan man se så tydligt på en häst, även utifrån en bild. 
Ex på en bild som man ser tydligt att hästen har ont. En bild som man faktiskt skulle kunna dömma. Man vet inte om ryttaren inte drog hästen i munnen i mer än en sekund, men det har hänt! Och hästen fick ont av det eftersom den gapar för att komma undan det hårda trycket från bettet. 
 
Hoppas att ni forstod det jag försökte förmedla med detta inlägget. Fast att det är lite luddigt. Lite kortfattat: Ögonblicksbilder är bara bullshit i sånna lägen! Och ibland går det faktiskt att dömma utifrån en bild. 
TACK FÖR MIG. 
 
Jag har inte tagit bilden utan det är från google. 
 
 
 
 
 
 

Mönsterås ridklubb

Ja,tävlingen idag gick somsagt helt okej.
 
Ld clearround (80cm) felfri:Under framridningen fick man rida på en äng/bete och där krävde jag inte så mycket av henne. Det var inte så värst plant i marken och vi var helt fyllda med bromsar och flugor,men vad gör man inte? När vi sedan fick komma in på framhoppningen gick det inte alls bra. Ellie stannade på både räcket och oxern flera gånger,men jag fick henne över räcket ett par gånger och sedan var det vår tur. när vi red in på banan var jag helt slut,men Ellie hoppade glatt hinder efter hinder som om det på framridningen aldrig ens hade hänt. Red hela banan fläckfritt (förutom en liten ryttarmiss där jag styrde upp mot fel hinder,men kom snabbt på mig själv och ändrade tillbaka) jag är faktiskt jätte nöjd med denna ritt,kunde ju ha gått helt åt skogen om det inte varit för att hon ändrade inställning i sista minuten!  
Pappa filmade,såg därimot att det var några med kameror och tog kort,får väll hoppas att dom lägger ut de korten någonstans. tog några bilder ifrån filmerna som ni kan få se,denna är ju då i Ld'n:
 
 
Lc Avd A (90cm) 0+4fel: Efter Ld'n gick det relativt fort tills det var vår tur igen. Banan var ganska enkel med inte så farligt svåra vägar osv. under framhoppningen tog jag bara ett skutt då vi redan var igång på pass sen innan. Jag var lite segare i benen i denna klassen,men Ellie tyckte bara att det ägde att få hoppa! vi klarade oss igenom hela grundomgången. I omhoppningen var vi ganska snabba,men på näst sista hindret glömde jag att rida (vilket var ganska typiskt) och vi fick ett stopp. släpade oss sedan över de två sista hindrena,tröttare än någonsin och när vi gick imål var jag jätte nöjd. Det blev 3st placerade,och jag blev placerad som 5a,helt ok för att ha fått 4fel endå. 
 
Somsagt,första tävliingen för iår,och vi kämpade på väl. screenshottade bilder från denna klassen också..och ja,jag vet att jag inte rider perfekt,men vem gör?
 
 
 
Hon är iallafall fin,min lilla dressyrponny! 
 
 
 
 

Diss!

En stor fet diss till hööks ledrep! Haken har alltid varit seg att öppna och dessutom väldigt tung. Och idag när jag skulle träna lite skolor från marken släppte fjädern i själva haken! Och hästen var lös..Tur att man har en sån pass snäll häst som inte sticker ifrån en. Det är inte så att haken har blivit seg med tiden eller så.. eftersom att repet nästan är nyköpt. 
 
Men själva repet gillar jag starkt! Så jag bytte bara ut haken med hjälp av lite tejp och tog till mina bästa slöjdkunskaper och så blev det som nytt.. Eller nästan iallafall..
 
Före.                      
 
 
Efter.
 

Nöjd!

Berättar mer när jag kommer hem..

 

Mys!

Ligger och myser lite med Sonjis, söt hon är! 
 

Mockat sommarhagen


Idag tog jag bara in Spirt en snabbis för att borsta av honom och spruta på lite mer flugspray för att hålla det värsta borta. Samt så tog jag in hans hagkompis Paya för att jag tänkte mocka ur det värsta i sommarhagen. 
Det var stekvarmt ute! Så jag sparade det mesta tills imorgon... 
 
 
 

Outfiten tills imorgon..?

kan man se ut såhär? observera att jag har svart utrustning och inte brun,tog bilderna från google men man får ju en ide i hur det ska vara. ska klippa och klistra lite till så kommer jag nog fram till något fint resultat sen får vi se..
 
 
 
 

Imorgon är det tävling!

Som rubriken lyder så är det tävling för mig och Ellie imorgon! Det är en lokalhoppning på mönsteråsridklubb där vi ska starta Ld och Lc (80cm&90cm). Ellie ska ridas lite lätt idag bara så jag kan checka av henne och se så att hon är igång och kvick i hjälperna. Efter ridturen ska hon knoppas,det är en liten tradition. Däremot har jag inte bestämt mig än om hon ska duschas med tanke på att hon rullar sig direkt när hon kommer in i boxen igen,och då blir det = skitigare&torvigare häst än vad hon var från början..Håller verkligen tummarna på att vädret inte kommer vara som idag,stekande sol för då kommer både hon och jag tappa så mycket viktig energi. Iallafall ska jag nu gå och städa iordning det sista i transporten och sedan gå ut i stallet för att mocka färdigt
 
. kan också säga att jag är super nervös. Borde ju inte vara det igentligen då vi tävlat dessa klasser och högre tidigare för ett år sen,men antar att tävlingsnerverna kommer finnas där hur många gånger jag än tävlar.
 
Önska mig lycka till!
Slänger in en gammal  bild på Ellie sen hon var uppstallad på bätteropp,charmigt!
 
 
 
 

Carolina & Ellie

Hejsan! Första inlägget av mig här på bloggen och med det tänkte jag börja med att berätta både vem jag är,och vad jag har för häst. Precis som saga är jag född 98 och ska börja nionde klass nu till hösten. Jag bor utanför mönsterås på en liten hästgård med min familjs tre hästar och fem får. Min häst heter Eileen och är ett
d-ponny sto f.97 som jag tränar och små tävlar i lite lägre klasser. Ellie har jag haft i två år och innan henne har jag bara haft en halvfoder ponny på ridskolan. I varje fall som helst ska det bli roligt att börja skriva här,och det hoppas jag att ni också kommer att tycka!
 
 
 
 

Saga & Spirit

 Jag köpte spirit den 5 Februari detta året som oinriden 7 åring. Jag sökte en projekthäst att jobba med och verkligen andvända allt jag har lärt mig under mina 8 år som hästtjej. Nu efter många om och men har vi fått reda på att han inte är ridbar och är nu ute på annons. Så jag letar nu ny ponny som troligtvis ska vara en D-ponny  som jag ska starta lite i dressyr eftersom det är min starka sida. 
 
Men jag är Saga och ska börja nionde klass . Jag är väldigt envis och målmedveten vilket är väldigt viktigt när man håller på med hästar. Innan Spirit har jag haft 2 hästar. En maxad B-ponny som jag hyrde på foder och sedan en egen B-ponny vid namn Casper. Men information kommer med tiden.. Och jag hoppas att ni kommer att fortsätta följa vår blogg.
 
Spirit's annons hittar ni här: http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=737800&inriktning=&typ=
 
 
 
 
 
 
 

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.

Teamcasa

Don't Dream your life, live your Dream.

RSS 2.0